Afbeelding
Foto:

Nieuw initiatief van Nederlands Wijnbouwcentrum:

Art, Music & Wine

GROESBEEK - In het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek gaat deze zomer een nieuw initiatief van start onder de noemer Art, Music & Wine. Voorlopig wordt één keer in de maand een activiteit gehouden van kunst, muziek en natuurlijk wijn. In de zomermaanden staan al vier concerten gepland, in oktober en november volgen twee kunstmanifestaties.


De kleinschalige concerten zijn telkens op zondagmiddag op het zonnige en ruime buitenterras van het Nederlands Wijnbouwcentrum, dat pal grenst aan de wijngaarden van Wijnhoeve De Colonjes. In die sferen kunnen bezoekers optredens verwachten van Gingerella & The Blondtones (vintage swing- en amusementsmuziek), Taste of Ruby (smooth jazz en soft pop), Bluessum (blues) en Les Copains (Franse chansons).

“Het is een uitbreiding van onze dagactiviteiten”, licht manager Sheila Evers toe. “We geloven in een zomerse sfeer bij de wijngaard waar maximaal vijftig bezoekers corona-proef kunnen zitten en genieten van aangename muziek met een glas wijn erbij op een unieke plek. In de toegangsprijs is dan ook een glas Groesbeekse wijn inbegrepen. Daarnaast is het een uitwerking van onze sociale missie, namelijk het bieden van diverse leer-werktrajecten en hierdoor het vergroten van maatschappelijke kansen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."


Kunst

De kunst-activiteiten in het najaar betreffen een interactieve lezing door kunsthistorica Josée Claassen over de relatie tussen (beeldende) kunst en wijn en een twee uur durende muzikale lezing door Arris Roordink over het ontstaan van de muziek, met name de blues, de jazz en gospel. Hij doet dat met talloze, eigen historische vinylplaten en films.

Alle verdere informatie over Art, Music & Wine (concerten, dagen, tijden, tickets) is te vinden op www.nederlandswijnbouwcentrum.nl/activiteiten.