(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Soap kerk op De Horst nog niet ten einde

DE HORST – Aan de soap over de voormalige Heilig Hart kerk op De Horst lijkt maar geen einde te komen. De gemoederen over de kerk blijft de bevolking van De Horst bezighouden.


Eerst met de verkoop aan de Nijmeegse Pieter Spierings die er een 'medisch techniek' in wil vestigen, terwijl een groot deel van de bevolking veel liever zag, dat Harold Bons de kerk zou kopen. Toen bekend werd dat Spierings de kerk mocht kopen, startte Bons een bodemprocedure die op 12 augustus van 09.30 tot 12.00 uur dient bij de Rechtbank in Arnhem.

Een van de laatste scènes van de soap is dat Pieter Spierings de kerk met hekken wil gaan afzetten. Dat zorgt voor de nodige onrust in het kerkdorp De Horst. Zo zou dorpshuis De Slenk in de problemen komen door de afzetting; in dat geval komen de nooduitgang en de ingang voor de leveranciers van De Slenk aan de achterkant in de problemen.

Politieke partijen in Berg en Dal (Sociaal Groesbeek, GVP en VOLG) maken zich zorgen. Zij hebben vragen gesteld aan het college. Niet alleen over de hekken, ook over de parkeerplaats voor de kerk die Spierings van de gemeente Berg en Dal wil kopen. Dat zou volgens de partijen ten koste gaan van parkeerruimte voor ouders die hun kinderen naar school brengen.

Wethouder Verheul gaat binnenkort praten met Spierings en vertegenwoordigers van De Slenk. Overigens heeft de overdracht van de kerk nog niet plaatsgevonden; dat zal gebeuren na de uitspraak van het kort geding van 8 juni, dat is aangespannen door de uitbaters van bed & breakfast, die naast de kerk gevestigd is. Zij zijn bang dat de hekken die Spierings wil plaatsen de ingang van hun bed & breakfast versperren.