Afbeelding
Foto:

TuinTeacher en plantenexpert Henny geeft andere kijk op duurzaam en toekomstgericht tuinieren

BALGOIJ - Praktisch omgaan met je tuin, is de eerste titel uit de boekenreeks ‘Hallo Tuin’. Het debuut van Henny van Lent-Polman, ook wel de TuinTeacher van Wijchen en omstreken genoemd en eigenaresse van Tuincentrum en Hoveniersbedrijf Lepona Tuinarrangeurs. Het boek staat vol praktische tuintips en handige adviezen wat tuinieren voor iedereen leuk maakt. Je kunt er meteen mee aan de slag, of je nou een grote of kleine tuin hebt, een balkon of dakterras.


Maak tuinieren niet moeilijker dan nodig. Dat scheelt tijd en geld en maakt het bovendien een stuk leuker om het te doen. Planten in hun waarde laten en de natuur als leermeester zijn gang laten gaan, vormen de basis van Henny’s boek. Met deze visie zal het je zeker lukken om iedere keer weer een gezonde, mooie tuin te creëren. De hoofdstukken in het boek geven een stukje kennis, inzicht en inspiratie. Je krijgt informatie over tuinplannen en tuinaanleg, het laat je verschillende planten en bomen zien maar vertelt je ook welke grondsoorten voor een optimale groei zorgen. Daarnaast behandelt Henny praktijksituaties. Denk bijvoorbeeld aan het gazon. Hoe zorg je dat het gras bij jou groener is dan bij de buren?


Het boek 'Hallo Tuin’ is vanuit haar hart geschreven op een manier die iedereen blij maakt en positiviteit brengt. Ze wil graag laten zien dat planten en bomen onmisbaar zijn een een enorme impact hebben op de natuur en de levens van insecten, vogels, vlinders en de mensen zelf.

Het boek is verkrijgbaar op het plantencentrum in Balgoij en op www.lepona.nl.