Afbeelding
Foto:

Kinderen in Overasselt wandelen gigantisch bedrag bij elkaar voor stichting Energy4All

OVERASSELT – Van 31 mei tot 13 juni konden kinderen (en volwassenen), meedoen met de eerste editie van de sponsor 4-daagse in Overasselt. De 62 deelnemers hebben zich van tevoren laten sponsoren, en hebben daarna vier dagen 2,5, 5 of 10 kilometer gewandeld. Op zondag 13 juni konden de gesponsorde euro’s ingeleverd worden, waarna er een prachtig eindbedrag van 4715 euro voor stichting Energy4All bekend gemaakt kon worden.


Sinds enkele jaren zetten Hilco en Marlieke zich in voor stichting Energy4All. Het doel van deze stichting is om energiestofwisselingziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

Door de bijzondere omstandigheden in dit corona-jaar, moesten ze een creatieve manier bedenken om toch geld op te halen voor de stichting. Mede door een vriendinnetje van hun dochter ontstond het idee voor een gesponsorde wandel-4-daagse. Dit meisje wilde zich namelijk ook graag eens inzetten voor een goed doel. En zo was het idee geboren.

Deelnemers moesten zich voor minimaal tien euro laten sponsoren om mee te kunnen doen. Vanwege de corona maatregelen, wandelde elk gezin los van elkaar op een zelfgekozen dag en tijd de ontvangen routes. Onderweg moesten selfies gemaakt worden op herkenbare punten, en die zijn verstuurd naar de organisatie. Zie Facebookpagina Forza4Mees.


Op zondag 13 juni was op het start en eindpunt van alle routes, namelijk de parkeerplaats van de kerk in Overasselt, de medaille uitreiking. Elk kind kreeg een mooie medaille, nadat de opgehaalde euro’s waren ingeleverd. Tevens kreeg elk kind van de cafetaria in Overasselt een gratis ijsje en van restaurant St. Walrick kregen ze een gratis pannenkoek. Tevens was er voor het gezin met het hoogste sponsorbedrag een speciale prijs. Dit was de fam. Theunissen met liefst 404 euro.

Samen met alle andere mooie bedragen kwam het totaalbedrag daarmee uit op 4715 euro voor de stichting. Wat overbleef was een groot gevoel van trots en saamhorigheid. Hiermee is het medicijn weer een stapje dichterbij!