(foto: Jannie Bakker)
(foto: Jannie Bakker) Foto: Jannie Bakker

Meditatieve wandeling

GROESBEEK - Ook in de zomermaanden gaat de maandelijkse meditatieve ‘Wandeling met Aandacht’ door. Op woensdag 30 juni start de wandeling om 9.45 uur bij de Protestantse Kerk, Kerkstraat 18 te Groesbeek. Aan het begin wordt een gedicht voorgelezen met als thema: vreugde.


De natuur kan ons vreugde geven en ook de mensen met wie we in de natuur wandelen. Een mooi thema om over te mijmeren tijdens het eerste half uur in stilte. Wat maakt je blij? Waarvan gaan je ogen glimmen? Wat zijn de zonnestalen in je leven?

Er wordt een uur gewandeld in een rustig tempo. Het eerste half uur dus in stilte, het tweede half uur kunnen gedachtes met elkaar gedeeld worden. Rond 11.00 uur wordt met het aansteken van een kaarsje in de kerk de wandeling afgesloten. Tijdens het wandelen nemen we de dan geldende coronamaatregelen in acht en is er na afloop weer buiten een kopje koffie/thee. De wandeling wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Groesbeek, er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. Ria Hopman en Jannie Bakker begeleiden de wandeling.

"Opgave is wel nodig en kan per mail: riahopman@xs4all.nl, maar mocht u geen toegang tot internet hebben, kan het ook telefonisch: 024 3976154."