Nieuw onderkomen Voedselbank

GROESBEEK – Na een aantal jaren gastvrij te zijn ontvangen bij Pluryn is onlangs de Voedselbank Groesbeek verhuisd naar de Pannenstraat 29 eveneens in Groesbeek.


Uiteindelijk was het een gedwongen stap, omdat het Pluryngebouw aan de Zevenheuvelenweg is verkocht aan projectontwikkelaar Ton Hendriks uit Nijmegen. Het nieuwe pand -voormalige slagerij van Boerman- is de afgelopen maanden met man en macht aangepast aan de wensen van de voedselbank.

De aanpassingskosten konden gelukkig worden betaald uit de gulle bijdragen van een aantal sponsoren. Hun bijdragen geven vertrouwen dat de huur de komende jaren betaald kan worden. Een verhuisteam van enkele enthousiaste vrijwilligers heeft vele uren gestoken in het onder andere verlagen van de plafonds en het brandveilig maken van de nieuwe ruimte. Het resultaat is een opslag- en uitgifteruimte, die voldoen aan de eisen van zowel externe instanties als van de voedselbank zelf. 16 juni is het nieuwe onderkomen in gebruik genomen door de vrijwilligers, terwijl op 18 juni de eerste voedseluitgifte heeft plaatsgevonden.