De Berg en Dalse Kroegjesroute

BERG EN DAL – Als inwoner van deze prachtige gemeente weet u het waarschijnlijk al lang. Men hoeft niet naar verre oorden te reizen om heerlijk te wandelen. In de gemeente Berg en Dal kan men wandelen met tóch dat buitenlandse gevoel. De regio staat niet voor niets bekend als Ons Binnenste Buitenland.



De Berg en Dalse Kroegjesroute verbindt negen gezellige ‘kroegjes' en ‘herbergen' met elkaar via gevarieerde wandelroutes. In totaal geeft de route 300 kilometer wandelplezier. Er zijn korte wandelingen vanaf 3,5 kilometer, maar ook wandelingen van een hele dag. Het rivierenlandschap heeft vlak landschap met water, uiterwaarden en polder. In de bossen van de heuvelrug ervaart men letterlijk Berg en Dal.


Hoe werkt het? Men start bij het ene kroegje en wandelt naar het volgende kroegje en dan via een andere route weer terug. Maar men kan de kroegjes ook met elkaar verbinden en grotere wandelingen maken. De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de negen kroegjes of men kan ze downloaden via www.bergendalsekroegjesroute.nl of via de gratis IZI Trafel.


Meer wandeltoutes
Berg en Dal is Wandelgemeente van het jaar 2020. Op de www.wandeleninbergendal.nl staan meer dan vijftig mooie wandelroutes, zoals wandelen over boerenland paden of een van de veertien dorpsommetjes die de inwoners zelf hebben uitgezet.
Minder goed ter been of op pad met een kinderwagen? Ontdek de toegankelijke routes in het Rijk van Nijmegen en alle locaties met extra aandacht voor toegankelijkheid op www.zorgeloosopvakantie.nl.