Springtime oefent in Wasstraat bij Dirk! (foto: Popkoor Springtime)
Springtime oefent in Wasstraat bij Dirk! (foto: Popkoor Springtime) Foto: Popkoor Springtime

Popkoor Springtime zingt weer live

MALDEN - De zomer is in aantocht en na het sombere voorjaar lijkt ook het coronavirus op de terugtocht. Voor de leden van Popkoor Springtime betekent dat: voor het eerst sinds maanden weer samen live zingen! Dat het bloed bij de meeste koorleden kruipt waar het niet gaan kan, blijkt wel uit het feit dat er flink gerepeteerd is. Toch zijn er ook leden vertrokken, waardoor er weer volop ruimte is voor nieuwe leden.


Het was lastig voor koren om de coronatijd door te komen. Zingen leek een zeer risicovolle activiteit, vanwege het gevaar van verspreiding van aeorosolen. Popkoor Springtime probeerde het aanvankelijk met zingen in de open lucht, maar met de winter in aantocht was dat niet echt aantrekkelijk. Daarom werd onderdak gevonden in de wasstraat van Dirk!: een hoog en ruim gebouw, met voldoende mogelijkheden voor ventilatie. Maar het grootste deel van winter en lente brachten de koorleden zingend door achter hun laptop. Met behulp van het inmiddels alom bekende Zoom werd de moed erin gehouden. Dirigent Willem-Peter Thielen switchte tussen de verschillende stemgroepen (sopraan, mezzosopraan, tenor, bas en alt) en slaagde er zo in om nog vijf nieuwe liedjes in te studeren. En nu het koor weer live kan repeteren moeten de stemmen alleen nog even op elkaar afgestemd worden.

Er staan op korte termijn nog geen optredens gepland. "Altijd al in een popkoor willen zingen? Bij Popkoor Springtime is weer volop plek voor alle stemgroepen! Sinds 9 juni 2021 repeteren we weer iedere woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur (met uitzondering van schoolvakanties). Neem contact op (info@popkoorspringtme.nl) om te kijken naar de mogelijkheden of kijk op www.popkoorspringtime.nl.