Waterworks - natuurlijk watergeefsysteem voor planten, ontworpen door House of Thol uit Overasselt, verkocht over de hele wereld. (foto: Gaav Content voor House of Thol)
Waterworks - natuurlijk watergeefsysteem voor planten, ontworpen door House of Thol uit Overasselt, verkocht over de hele wereld. (foto: Gaav Content voor House of Thol) Foto: Gaav Content voor House of Thol

Landelijke Atelierdagen

vanuit de Overasseltse Vennen

OVERASSELT - Aan de vooravond van de internationale lancering van de nieuwe House of Thol-collectie nodigen ontwerpers Thomas Linssen en Jana Flohr iedereen uit in hun groengelegen atelier op zaterdag 26 en zondag 27 juni voor een exclusieve preview van hun presentatie voor Object Rotterdam en Masterly Milaan.


In het House of Thol hoofdkwartier aan de rand van de Overasseltse Vennen bij Nijmegen worden onder andere de vernieuwde messing bloemschikschijven Flower Constellations en natuurlijk bewateringssysteem Waterworks getoond. Daarnaast is de Poma/Olera serie te zien, ontworpen om voedselverspilling tegen te gaan, en kan kennis gemaakt worden met reparabele lampen Wren & Kiwi voor Ay Illuminate en nieuwe circulaire ReCabinet kasten, ontwikkeld in samenwerking met Ahrend.


Exclusief in het atelier is ook een inkijkje in het onderzoeks- en ontwerpproces te zien, wordt getoond hoe lampen Wren & Kiwi voor Ay Illuminate met de hand gemaakt worden en wat er komt kijken bij de productie van de terracotta Patera Magna schalen.

Ontwerpers Thomas Linssen en Jana Flohr van House of Thol zullen aanwezig zijn voor een hartelijke ontvangst en persoonlijke toelichting bij House of Thol aan de Parksesteeg 8 in Overasselt. De poort is op zaterdag 26 en zondag 27 juni geopend van 10:30 tot 17:00uur; toegang is gratis. Er is beperkt parkeerruimte beschikbaar.

Tijdens de Landelijke Atelierdagen opent op hetzelfde adres ook kunstenares Wilfrie Linssen (bronzen beelden) haar prachtige beeldentuin en atelier, waar tevens werk te zien is van schilder Paul Verstegen.