Van links naar rechts: Wiel Lenders, Irma van de Scheur, Duitse ambassadeur met echtgenote en Tom de Graaf. (foto: Peter Hendriks)
Van links naar rechts: Wiel Lenders, Irma van de Scheur, Duitse ambassadeur met echtgenote en Tom de Graaf. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Duitse ambassadeur bezoekt samen met Tom de Graaf Vrijheidsmuseum

GROESBEEK – De Duitse ambassadeur in Nederland Dirk Brengelmann heeft zaterdagmiddag samen met de oud-burgemeester van Nijmegen Tom de Graaf (vice-president van de Raad van State) een bezoek gebracht aan het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan in Groesbeek.


De ambassadeur werd bij het museum ontvangen door loco-burgemeester Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal. De reden van zijn bezoek aan het Vrijheidsmuseum was, omdat het verhaal in het museum ook vanuit Duits en Europees perspectief wordt verteld. Het museum zoekt antwoord op de vraag hoe het kan dat een democratie instort en verbindt die vraag met de actualiteit. De gemeente Berg een Dal is altijd sterk verbonden geweest met Duitsland en dat is nu nog steeds, aldus Van de Scheur.


Het Vrijheidsmuseum en de gemeente Berg en Dal zijn blij met het bezoek van de Duitse ambassadeur volgens Van de Scheur. Tom de Graaf -een goede bekende van de Duitse Ambassadeur- heeft de ambassadeur op het Vrijheidsmuseum in Groesbeek gewezen. Vervolgens heeft de directeur van het Vrijheidsmuseum Wiel Lenders het gezelschap een rondleiding door het museum gegeven. De ambassadeur was onder de indruk van de tentoonstelling in het Vrijheidsmuseum, alsmede met het verhaal dat er wordt verteld.