Levenbrenger. Hoogte 2.50m. (foto: Gerard Kruijsen fotodesign.)
Levenbrenger. Hoogte 2.50m. (foto: Gerard Kruijsen fotodesign.) Foto: Gerard Kruijsen fotodesign.

In kader van vijftigjarig bestaan Hortus Botanicus

Natuur in Beeld in Nijmegen

NIJMEGEN - Speciaal ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Botanische tuin wordt Hortus Nijmegen van 3 juli tot 25 september verrijkt met meer dan dertig bijzondere beelden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.


De Beelhouwkring is actief in binnen-en buitenland (www.nkvb.nl). Voor de expositie hebben 19 professionele kunstenaars van de Kring zich laten inspireren door de filosofie van de Hortus. Kruipend over de grond,vliegend door de lucht op opgenomen in de natuur heeft ieder beeld een eigen plekje. Oerkracht,vergankelijkheid,de cyclus van leven en dood en duurzaamheid zijn thema's van de objecten.

Er is gewerkt met natuurmaterialen zoals hout, takken, wilgentenen, komkommer, met verschillende steensoorten zoals Belgisch hardsteen, travertijn, kalksteen en verder met cortenstaal, kunststof gietijzer en geglazuurde keramiek.

Uit de regio zijn vertegenwoordigd: Babette Degraeve, Yvonne Halfens, Fred Broekkamp (Nijmegen), Gonda van der Zwaag (Plasmolen) en Imke Beek (Malden).

Hortus Nijmegen bevindt zich op d'Almarasweg 22D in Nijmegen. De Botanische tuin is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. De actuele openingstijden van de theetuin vind je op www.hortusnijmegen.nl.