Pleidooi voor betrekken burgers bij woonplannen in Mook en Middelaar

WoonplatforMM bundelt krachten bij nieuwe woonplannen

MOOK - Ook de gemeente Mook en MIddelaar heeft een flinke woonopdracht op haar bord. Molenhoek-Zuid is in the picture om daar 250 woningen te realiseren. Een prachtkans, daar of elders in de gemeente om, rekening houdend met woonwensen inwoners, er samen iets moois van te maken.


De werkgroepen huisvesting 60+, jongerenhuisvesting en het Energiecafé hebben hun krachten gebundeld in het WoonplatforMM. Daarmee verbinden ze ideeën en wensen, geven een stem aan inwoners en praten namens hen mee aan de tafels van gemeente, projectontwikkelaars en andere partijen.

Het begon met het woonwensenonderzoek van Dorpraad Molenhoek onder ouderen. Met die wensen ging de werkgroep ouderenhuisvesting aan de slag. Aansluiting bij Knarrenhof Nederland, gesprekken met gemeente, particuliere grondeigenaren, woningcorporatie Destion en anderen, dat pakte de werkgroep op. Deze acties pasten bij wat jongeren en het Energiecafé ook wensen, nl. aandacht ook voor jongerenhuisvesting en zo duurzaam mogelijk bouwen rekening houdend met de groene omgeving. Inwoners èn deze partijen realiseren zich dat ze elkaar nodig hebben om doorstroming op de gestagneerde woningmarkt te bevorderen.

De drie partijen ontwikkelden een visie op het nieuwe wonen, waarover ze in gesprek gingen met alle politieke fracties. Eensgezind is de visie onderschreven, is de insteek 'verfrissend' genoemd en is men dankbaar voor het initiatief. De visie is uitgewerkt in het Manifest Wonen. Meer burgers betrekken en hun kennis en ervaring benutten, dat is wat het WoonplatforMM wil. Zie verder: https://maasburen.nl/pagina/woonplatformm.