Ingezonden brief

WoonplatforMM bundelt krachten bij nieuwe woonplannen.

Afgelopen vrijdag 2 juli verscheen in Hét Gemeente Nieuws een artikel over de plannen om een nieuwe wijk te bouwen van 250 woningen in Molenhoek-Zuid. Vanuit de bevolking is een prima initiatief ontstaan om door middel van een woonplatform mee te gaan praten over de invulling van het bouwplan. Zo zijn in het woonplatform jongeren en senioren vertegenwoordigd, maar ook mensen die zich specifiek bezig houden met energieneutraal bouwen.

Natuurlijk ga je als lezer van Hét Gemeente Nieuws en bewoner van de gemeente Mook stralen bij zo'n positief bericht en denk je wat is het toch mooi dat, de door de gemeente Mook en Middelaar gewenste burgerparticipatie, zo goed opgepakt wordt door de bewoners! Door alle politieke partijen in onze gemeente, maar ook in talrijke publicaties in de gemeenterubriek Ter Sprake wordt sterk gepleit voor meer samenwerking met de bevolking.

Een prachtkans, om rekening houdend met de woonwensen van de inwoners, er samen iets moois van te maken!

Nu zijn er wat betreft de bouwplannen van de 250 woningen in Molenhoek-Zuid al aardig wat zaken dichtgetimmerd en is inspraak niet meer mogelijk. Zo vindt wethouder Wienhoven het veel te voorbarig om uitgebreid mee te gaan praten over de nieuwe wijk en heeft hij al genoeg gesprekken gehad met de dorpsraad en omwonenden! En we hebben toch een woonvisie opgesteld als gemeente en daar ga je als woonplatform toch niet doorheen fietsen!

Met andere woorden, wethouder Wienhoven heeft allang de contracten getekend met de 3 projectontwikkelaars, waardoor geen enkele inspraak meer mogelijk is, laat staan burgerparticipatie! De 120 leden van de volkstuinvereniging kunnen een andere hobby gaan zoeken, want op die plek ontstaat een toplocatie voor dure woningen en de initiatieven van het WoonplatformMM Mook en Middelaar sterven een vroege dood.

Langzaam zijn we op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022, laten we hopen dat burgerparticipatie dan wel serieus opgepakt wordt door een nieuw fris College!

Peter Giesberts
Mook.