Een uil die alert zijn omgeving 'scant'. (foto: Paul van der Schaaf)
Een uil die alert zijn omgeving 'scant'. (foto: Paul van der Schaaf) Foto: Paul van der Schaaf

Onconventionele foto-expositie

in De Kroonsteen in Malden

MALDEN - Sinds begin juli is een veelheid ongebruikelijke foto’s te bewonderen in het Gezondheidscentrum. Vanuit de formule ‘Kunst door Inwoners - voor Inwoners’ exposeren twee enthousiaste hobbyfotografen: Fred Reulink en Paul van der Schaaf. Beide inwoners van Malden tonen -ieder vanuit zijn eigen interessegebied- twee sterk van elkaar verschillende collecties.


Fred Reulink maakt de kijker namelijk deelgenoot van zijn passie voor kerkorgels en de kerkinterieurs uit de talloze kathedralen en kerken in met name Europa, alsmede  Amerika. Hij toont deze in drieluiken op een vijftal panelen en daarnaast op achttien solitaire foto’s.

Paul van der Schaaf kiest voor foto’s uit de natuur: van plant, landschap én dier. Hij ‘confronteert’ de kijker met grote ‘koppen uit de dierenwereld’, een ‘leger paardenbloemen’, maar ook voor het detail met macrofoto’s. Daarnaast is zijn presentatie als onconventioneel aan te merken, als men zijn ‘drie-dimensionale Zevenboom’, in interactie met diverse spiedende ogen, op een groene achterwand aanschouwt.

Zeker een interessante en onderhoudende presentatie die, los van een bezoek om medische redenen, de moeite waard is om tot 1 oktober te bezichtigen op de eerste etage, begane grond én onder-etage: De Kroonsteen, Schoolstraat 8 in Malden.