(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Einde overlast Spoorbeek?

GROESBEEK - Eindelijk wordt door een ambtenaar van de gemeente Berg en Dal iets gedaan aan de overlast die De Spoorbeek in het hart van Groesbeek al maanden veroorzaakt. Een ambtenaar van de buitendienst – die kennis van zaken heeft, neemt wekelijks De Spoorbeek onder handen door onder andere de alg eruit te verwijderen. 


De alg wordt veroorzaakt door de zon, waardoor er zuurstofgebrek ontstaat en de alg gevoed wordt. In principe wordt vanaf nu elke week De Spoorbeek geschoond van alg, zodat de overlast binnenkort tot het verleden zal behoren. Ook is de ambtenaar van plan een tweede pomp aan te schaffen om het water in De Spoorbeek vlotter te laten stromen. 

De Spoorbeek was een doorn in het oog van de terrasbezoekers en bewoners van het appartementencomplex Bellevue wat te maken had met de nodige stank en de overlast van ongedierte. Eerder werd in het andere deel van De Spoorbeek al twee snoeken uitgezet om de illegaal door onbekende(n) gedumpte goudvissen te verwijderen. Dat project is mislukt.