Opening beweegroute. (foto: Marian Schijf)
Opening beweegroute. (foto: Marian Schijf) Foto: Marian Schijf

Opening beweegroutes Groesbeek

GROESBEEK - Onder grote belangstelling is maandag 12 juli de Beweegroute door wethouder Annelies Visser geopend in de parken Mariëndaal en Het Groeske. 


De senioren, die op maandag en vrijdag trainen in het park, verzorgden met sporters van Kwiek Actieve Leefstijl een openingsact. De vreugde en gezelligheid spatten er van af. Er volgde dan ook een verdiend applaus en er waren mooie woorden van de wethouder.

Met de Beweegroute traint u eenvoudig uw balans, uithoudingsvermogen en kracht. Volg de paaltjes, er is geen vast startpunt, u kunt bij ieder paaltje beginnen. De paaltjes staan in Park Mariëndaal en lopen door in buurtpark Het Groeske. U zult merken hoe fijn het voelt, ook leuk om samen te doen. 

Op iedere paal staan vier oefeningen. Drie oefeningen worden afgebeeld door middel van een tekening. De vierde oefening is een loopoefening naar het volgende paaltje. De route heeft drie varianten: A, B of C. Neem de ene dag alle A-oefeningen en een volgend keer B of C. De hele zomervakantie is er een training op de vrijdagmorgen. Info: Toin Jongen: 06 25500675. 

Na de opening was er aandacht voor het afscheid van Marian Schijf, beweegcoach senioren Berg en Dal, die ruim dertig jaar de senioren in Berg en Dal stimuleerde om te gaan bewegen. Gestart met dertig senioren in sporthal Heuvelland en geëindigd als adviseur van Kwiek Actieve Leefstijl met bijna 600 leden, in alle hoeken van de gemeenten te vinden. Marian bouwt af en gaat gedeeltelijk met pensioen, blijft nog aan een paar groepen lesgeven, actief binnen Nordic Walking en nog actief als beweegcoach in Mook en Middelaar. Het stokje wordt overgenomen door Jakko Piepenbrock.