Locatiemanager Gaby Adriaans (links) ontvangt de wethouder. (foto: Joop Verstraaten)
Locatiemanager Gaby Adriaans (links) ontvangt de wethouder. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Wethouder bezoekt

Zevenheuvelenhuis in Groesbeek

GROESBEEK – Wethouder Irma van de Scheur heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het pas geopende Zevenheuvelenhuis van Dagelijks Leven aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. 


Zij werd daar ontvangen door de locatiemanager Gaby Adriaans. Het Zevenheuvelenhuis - een huis voor mensen met geheugen problemen – wordt momenteel bewoond door twintig bewoners en worden in totaal door 27 personeelsleden verzorgd. Het is een open huis laat, locatiemanager Gaby Ariaans weten. "Het is de bedoeling dat de bewoners zich hier niet opgesloten voelen, het personeel moet zich hier aanpassen aan de bewoners. Om de thuissituatie na te bootsen helpen de bewoners mee met huishoudelijke werkzaamheden zoals aardappelen schillen, boontjes doppen, appels schillen voor de appeltaart en de was opvouwen et cetera. We kijken wat de bewoners leuk vinden en daar proberen wij zoveel mogelijk aan tegemoet te komen", aldus Gaby Ariaans 

Iedere bewoner heeft zijn eigen kamer met toilet en douche, daarnaast zijn er twee huiskamers en een activiteitenkamer. Op ieder kamer hangt een foto van de bewoner en hangt er een kastje naast de deur met eigen dingen van de bewoner zodat hij/zij dan weet dat het haar of zijn kamer is. Wethouder Van de Scheur was vol lof over deze opvang van mensen met geheugenproblematiek. "Ik ben ook blij dat nu twintig mensen met geheugenproblematiek een plaats in Groesbeek hebben gekregen, want er is gewoon een wachtlijst."

"Het is belangrijk dat mensen met alleen een AOW en geen pensioen hier terecht kunnen", aldus Gaby Ariaans.