Groesbeekse partijen fuseren

GROESBEEK – De Groesbeekse politieke partijen SG (Sociaal Groesbeek) , VOLG (Voor Openheid en Leefbaar Groesbeek) en de GVP (Groesbeekse Volks Partij) gaan de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 verder onder de naam ‘Kernachtig Groesbeek'.


Eerder waren al in Beek en de polder Voor Berg en Dal (Beek), GJS (Gemeente Jeugd en Sportbelangen) uit Millingen en Polderbreed (Ooij en omstreken) al samen gegaan onder de naam ‘Lokaal'. Door het samengaan zal het aantal partijen - mist er geen nieuwe bijkomen - slinken van 11 naar 7. Volgens Sjaak Thijssen (oud-wethouder van de GVP) is afgesproken dat de drie partijen (SG, GVP en VOLG) een gelijk aantal kandidaten op de verkiezingslijst krijgen.
Qua programma noemt Thijssen de speerpunten zorg, wonen en het klimaat. VOLG staat nadrukkelijker voor landschap en monumentale waarden, GVP voor betaalbaar wonen en Sociaal Groesbeek voor kwetsbare groepen. De gemeenteraad zal na de verkiezingen twee zetels meer krijgen van 23 naar 25, doordat Berg en Dal het aantal inwoners van 35.000 gepasseerd is.