Het weiland op de hoek van de tempelstraat en Maasdijk Overasselt waar op 19 september de Buitengewoon Maasmarkt gehouden gaat worden. (foto: Elles Sanders-Voermans)
Het weiland op de hoek van de tempelstraat en Maasdijk Overasselt waar op 19 september de Buitengewoon Maasmarkt gehouden gaat worden. (foto: Elles Sanders-Voermans) Foto: Elles Sanders-Voermans

Buitengewoon Maasmarkt in Overasselt

Algemeen

OVERASSELT - Een rondje dijk, wandelen, fietsen, skeeleren, wie deed het niet in het afgelopen jaar. Wandelen en fietsen leek soms het enige dat je nog kon ondernemen. En wat boffen wij hier in onze gemeente dan met de dijk en de Maas om de hoek! Prachtige zonsopgangen en -ondergangen, hoog en laag water, tijdens de week vrieskou was er zelfs een schaatsbaantje aan de Maas!

Door corona konden vele jaarlijkse lokale evenementen niet doorgaan en hebben we langere tijd verschillende dorpsgenoten niet gezien of gesproken.  Hoe fijn zou het zijn om na maanden thuisblijven en alles digitaal regelen en inkopen, elkaar weer te kunnen ontmoeten en daarbij de lokale ondernemers te steunen, dachten Ellis en Elles uit Overasselt.

Hun oog viel op een mooi weiland op de hoek van de Tempelstraat en Maasdijk, de ideale locatie voor een evenement op een mooie nazomerse dag! Een dag voor en door mensen aan de Maas moest het worden; een markt met kraampjes met lokale en/of unieke handgemaakte producten, hapjes en drankjes, kleedjes voor kinderen en een dagprogramma met live muziek en ander vermaak. Zij trokken de stoute schoenen aan en vroegen de eigenaren van deze wei om toestemming, het idee werd enthousiast ontvangen en de organisatie is inmiddels uitgebreid en in volle gang.

“Er zijn nog enkele kraampjes te huur dus bent of kent u iemand uit de gemeente Heumen die unieke, mooie of lekkere producten maakt? Stuurt u dan een bericht naar maasmarkt@gmail.com. Dit lokaal evenement wordt zondag 19 september (van 11.00 tot 17.00 uur) gehouden. Zie ook www.maasmarktoverasselt.nl.