Snuffelen tussen de boeken en cd's
Snuffelen tussen de boeken en cd's Foto: Joop Verstraaten

Zomerverkoop bracht geld in het laatje voor De Slenk

Algemeen

DE HORST – In dorpshuis De Slenk aan de Reestraat 2 in kerkdorp De Horst is zowel vrijdagavond als zaterdagmorgen op afspraak een zomerverkoop geweest van boeken, cd’s, films, elpees en legpuzzels. 

Vrijdagavond hebben 35 mensen gebruik gemaakt om te kunnen rondneuzen tussen de interessante boeken, cd’s, films, elpees en legpuzzels, die voor een habbekrats van eigenaar wisselden. In totaal konden de belangstellenden hun keuze maken uit vierduizend boeken, 175 legpuzzels en in totaal zo’n tweeduizend cd’s, films en elpees. 

De vorige acties waren eigenlijk bedoeld om een schuurtje voor opslag te realiseren. Omdat het nu te onduidelijk is geworden met de verkoop van de Heilig Hartkerk moest de opbrengst de la in. Nu hebben ze slechts in enkele uren 415 euro bij elkaar gebracht, waarvan een goede gereedschapskist gekocht wordt. Want goed gereedschap is hard nodig in zo’n oud gebouw zoals De Slenk, waar bijna iedere dag wel wat aan mankeert. “Overigens is De Slenk het eerste gebouw in Berg en Dal, dat in alle vertrekken een ventilatiesysteem heeft aangebracht. Dit kon dankzij een bijdrage van de overheid en de provincie Gelderland”, vertelt Elma Burg van De Slenk.