(foto: Operatie Steenbreek)
(foto: Operatie Steenbreek) Foto: Operatie Steenbreek

Sonja en Ad Visser kregen tuin- advies van Operatie Steenbreek

Algemeen

BREEDEWEG – Sonja en Aduit het kerkdorp Breedeweg hebben een heerlijk groene tuin mede dankzij de operatie Steenbreek Breedeweg. Ze waren het er al snel over eens dat de 45m2 kiezels in de voortuin eruit moesten. Maar wat ze vervolgens met het stuk grond pal in de zon moesten, daar konden ze wel wat advies bij gebruiken. 

Voor het tuinadvies kwam de lokale hovenier Jan Langeveld langs. Samen met Sonja en Ad nam hij hun wensenlijstje door en gaf aanwijzingen wat wel en niet in de zonnige hoektuin zou werken. Daarnaast gaf hij advies over de arme grond in de voortuin. Sonja heeft eerst alles omgespit en daarna is er twee kuub zwarte aarde doorheen gemengd. Achter hun huis hebben ze een prachtige groene tuin liggen. Het afgraven, grond storten en tuin aanleggen hebben ze laten doen. Nu heeft de tuin in het voorjaar wat extra aandacht nodig, daarna heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar, aldus Ad. 

Wil je ook tuinadvies? Kijk dan op www.steenbreekbreedeweg.nl voor de voorwaarden, de voordelen van groen, hulp bij tuintjes. De aanvraag kun je mailen naar steenbreek.breedeweg@debastei.nl.