Tien en Betsy Willems - van Duynhoven samen aan de borrel. (foto: Familie Willems)
Tien en Betsy Willems - van Duynhoven samen aan de borrel. (foto: Familie Willems) Foto: Familie Willems

Tien en Betsy Willems-van Duijn- hoven uit Malden 70 jaar getrouwd!

Algemeen

MALDEN – Het echtpaar Tien Willms (96) en Betsy Willems-van Duijnhoven (92) uit Malden zijn op 10 augustus liefst 70 jaar getrouwd: een platina paar! 

Ze hebben elkaar leren kennen door de beide ouders die elkaar goed kenden. Samen hielden ze toentertijd van dansen en tijdens de kermis is de vonk over geslagen. Ze hadden al op jonge leeftijd verkering. Dat werd aanvankelijk verkering op grote afstand omdat Tien voor 3,5 jaar naar Indië werd uitgezonden. Hij hoorde bij de laatste jongens die daar na toe moesten. Nu is Tien de oudste veteraan van Malden. 

Betsy heeft 3,5 jaar op Tien gewacht, alleen via brieven had het stel contact. Die brieven hebben ze nog steeds. Er ontstonden soms rare situaties, omdat de ene brief vaak later dan de eerder geschreven brief aankwam, zoals rondom de verdrinking van de broer van Tien. 

Tien had in Indië gespaard voor een gouden kruisje voor Betsy dat hij opstuurde naar Malden. Betsy heeft het kruisje niet opgemerkt en heeft de enveloppe in de kachel gegooid. 

Toen Tien uit Indië kwam was er grote werkeloosheid en pakte hij van alles aan zoals elektriciteitspalen aanleggen, daarna kwam hij bij Van Gend & Loos terecht en heeft de rest van zijn leven gewerkt als chauffeur, ook een tijd in het buitenland. Op 38-jarige leeftijd kwam Tien met zijn hoofd tussen de voorwagen en aanhanger waarbij hij een schedelbasisfactuur opliep. Na een lange ziekteperiode kwam Tien te werken in het formulierentransport in een normale auto. Een hartinfarct maakte een eind aan zijn werkzame leven en werd afgekeurd. 

Betsy is altijd huisvrouw geweest en zorgde voor de kinderen en de grote moestuin. Het platina paar heeft twee dochters, twee kleinzoons en één achterkleinkind (de tweede is op komst). Het leven van zowel Tien als Betsy bestond vooral uit zorg en daarnaast naaide Betsy de kleren, breide en borduurde en hield de bloementuin en moestuin deels bij. Ook hadden ze de zorg over ondermeer de kippen, konijnen, kalkoenen, poes en hond. Ze wonen nu al 65 jaar aan de Heiweg 7 in Malden.

Tien en Betsy Willems van Duynhoven Maldens Platina paar. (foto: Familie Willems)