Van links naar rechts: Dries Willems, Jasper Liebers , Willem Nillessen en Bram Eeren. (eigen foto)
Van links naar rechts: Dries Willems, Jasper Liebers , Willem Nillessen en Bram Eeren. (eigen foto) Foto: Eigen foto

Kameraden fietsen Luik-Bastenaken-Luik voor het goede doel

Algemeen

GROESBEEK - Vier Groesbeekse fietskameraden Dries Willems, Bram Eeren, Willem Nillessen en Jasper Liebers hebben de handen ineen geslagen en hebben besloten in plaats van een rondje om de kerk een uitdaging aan te gaan voor het goede doel. 

Zij hebben besloten de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik te gaan fietsen om zo geld bij elkaar te krijgen voor ‘Entrea Lindenhout’. Voor de echte wielerliefhebber is de toer een bekende klassieker in de Belgische Ardennen. Het is beslist een uitputtende tocht van liefst 260 kilometer met daarbij vierduizend hoogtemeters. Een flinke opgave voor de amateursporters uit Groesbeek. Op 10 en 11 september vindt dit evenement plaats. 

Het goede doel waar de vier fietskameraden voor gekozen hebben, is Entrea Lindenhout. Hiervoor willen zij graag samen met de giften van sponsoren (er zijn er al tientallen binnen) een bijdrage leveren voor de aanleg van een nieuwe speelplek op de locatie aan Hengstdal in Ubbergen nabij de Sint-Maartenskliniek. Op deze manier neemt het viertal ook hun maatschappelijke verantwoording, waarbij opgeven tijdens de tocht geen optie meer is.

Entrea Lindenhout is er voor kinderen, jongeren en hun gezin bij wie opgroeien, opvoeden en ontwikkeling niet vanzelf gaat. Onder het motto ‘Kinderen horen thuis, of in elk geval zo thuis mogelijk’ wordt er door Entrea Lindenhout specialistische jeugdhulp, speciaal onderwijs aan kinderen en opvoedingsondersteuning aan gezinnen gegeven.


Inmiddels heeft het viertal een stichting in het leven geroepen: ‘Ciclistas del bel Tempo’, een verwijzing naar de gezamenlijke hobby van het viertal. Door middel van deze fietstocht willen de fietskameraden het ontbrekende budget voor Entrea bijeen brengen. Zij willen na hun fietstocht materialen voor de speelplek aanbieden aan Entrea in plaats van geld.


“Wilt u ook bijdragen aan dit goede doel? U kunt doneren via https://getfunded.nl/campagne/16922entrea-lindenhout. Iedere donatie is welkom om deze kinderen weer een stukje meer thuis te geven.”