(eigen foto)
(eigen foto) Foto: Eign foto

Marieke en Boerenmaasjazz

spelen bij Thornse Molen

PERSINGEN – Marieke Ruitenbeek en het duo Boerenmaasjazz spelen op zondag 8 augustus bij de Thornse Molen aan de Thornsestraat in Persingen. 


Vanaf 14.30 uur laat het drietal de klanken horen over de Ooijpolder met in achtneming van de corona-richtlijnen. Boerenmaasjazz is een nieuw format van muziek maken. Begeleid door een combo verkennen Marieke van Ruitenbeek (zang), Thed Maas (trompet) en Gerard de Boer (saxofoon) de wereld van de jazz. Van jazz oude stijl tot aan jazz zoals die vandaag de dag in de krochten van de internationale jazzclubs gespeeld wordt. Maas en De Boer waren daar en geven de traditie door aan de gasten die naar hen komen luisteren. 

De Beekse zangeres en songwriter Marieke is het middelpunt van dit in de regio bekende trio. Ze zet met nummers als ‘Cry me a river', ‘I don’t know why‘, ‘Autumn Leaves' en ‘Summertime' haar fluwelen stem veelzijdig. Marieke bracht onlangs het Nederlandstalige nummer ‘Bloos Maar uit', dat goed werd ontvangen en momenteel hoog genoteerd staat. Maar met Maas en De Boer zingt Marieke jazz. Om teleurstelling te voorkomen en van een zitplaats verzekerd te zijn, wordt aangeraden voor dit jazz concert te reserveren via 024 6792399."