Larisa Trio.
Larisa Trio.

Orlando Festival voor het eerst in Mook

Algemeen

MOOK - In het weekend van 14 en 15 augustus maakt Mook voor het eerst onderdeel uit van het Orlando Festival. Het Orlando Festival is een internationaal gerenommeerd kamermuziekfestival dat sinds 1982 jaarlijks op Rolduc (Kerkrade) in Limburg resideert, dit jaar van 12 tot 22 augustus. 

Op diverse plaatsen in Zuid-Limburg worden sinds een aantal jaren regioconcerten verzorgd door excellente jonge professionele ensembles die les krijgen van de Orlando-coryfeeën. Dit jaar spreidt het festival voor het eerst zijn vleugels uit tot in de noordelijkste top van Limburg: de kerk van Mook. 

Op zaterdag 14 augustus 20:00 uur wordt gestart met Duo Ossianis, bestaande uit Oxana Thijssen (harp) en Kasper Schonewille (piano). Het programma omvat werken van Ignaz Pleyel, Ferdinand Ries, Frédéric Chopin, Carl Czerny en Elias Parish-Alvars

Op zondag 15 augustus komt het Larisa Trio naar Mook. Het Britse trio, bestaande uit Eliette Harris (viool), Rosie Spinks (violoncello) en Jasmin Allpress (piano), treedt om 20:00 uur op met werk van Ludwig van Beethoven en Johannes Brahms. Voor meer informatie en kaartjes zie: kamermuziekmookenmiddelaar.nl. Kaartjes alleen online verkrijgbaar. Alleen toegang met QR-code, vaccinatiebewijs of negatief testbbewijs.