Nieuws uit parochie Groesbeek

Algemeen

Viering Maria Tenhemelopneming

Op zondag 15 augustus, Maria Tenhemelopneming, zal tijdens de viering van 10.00 uur in de Cosmas en Damianuskerk te Groesbeek aandacht geschonken worden aan de bedevaart naar Kevelaer, die helaas dit jaar ook niet door kan gaan.

De Broederschap Kevelaer zal aanwezig zijn en in de liturgie zullen elementen opgenomen worden uit de viering in de basiliek van Kevelaer, o.a. Maria-liederen en de kleine litanie van de heilige maagd Maria. Ook zal het bijzondere Mariabeeld van de bedevaart voor het altaar staan.

Bedevaart Wittem

Op zaterdag 16 oktober is er een bedevaart naar Wittem in Zuid-Limburg. Wie daarvoor belangstelling heeft, kan contact opnemen met Wilma Bleize,

telefoon: 397.3590. Zie ook het bericht op de website van de parochie: http://www.cosmasendamianusgroesbeek.nl..

Restauratie dak Cosmas en 

Damianuskerk gaat niet door

De restauratie van het dak van de Cosmas en Damianuskerk kan tot de zomer van 2022 niet doorgaan, vanwege de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen.

Het parochiebestuur heeft de provincie gevraagd om onder voorwaarden te mogen beginnen met de restauratie, maar daar is niet mee ingestemd.

De provincie geeft aan dat er eerst, op verschillende momenten gedurende een jaar, in het kader van de Wet natuurbescherming, nader onderzoek moet plaatsvinden naar de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen. Dit betekent dat de restauratie van het dak nu niet door kan gaan, en dat de steigers binnenkort afgebroken worden. In september zal er opnieuw overleg zijn met de provincie, over de tot nu toe gemaakte kosten, en over het vervolgtraject.