Fietsers KBO Beek bij het gemeentehuis in Groesbeek. (foto: Gerard de Bruin)
Fietsers KBO Beek bij het gemeentehuis in Groesbeek. (foto: Gerard de Bruin) Foto: Gerard de Bruin

KBO-fietstocht succesvol

Algemeen

BEEK - Vrijdag 30 juli om 10.00 uur vertrok een groep enthousiaste leden vanaf het tunneltje onder de N325 voor onze grote fietstocht, uitgezet door en onderleiding van Gerard de Bruin, die ook voor het verhaal zorgde.

Onder een stralende zon ging het richting Duitsland via Zyfflich naar Bahnhof Kranenburg. Hier werd gestopt voor de koffiepauze. Vervolgens ging het via de Spoorkuil, het Jachtslot, Molenhoek naar Mook aan de Maas. Tijdens de lunch hadden ze een prachtig uitzicht op de Maas, die weer tot rust is gekomen. Daarna fietsten ze naar het land van Cuijk, onderweg genietend van de akkers vol bloemen en vergezichten op de Maas.De terugweg liep via Malden naar het zweefvliegveld. Hier deden de leden een drankje met het uitzicht op het komen en gaan van zweefvliegtuigen. Vervolgens via Nijmegen en een afdaling bij de Refter kwamen we om 16.15 uur weer aan in Beek met 52,4 km. op de teller.

Enthousiast geworden? 27 augustus is de volgende grote fietstocht, uitgezet door René Hendriks. Ook dan vanaf 10.00 uur bij het tunneltje. Op de maandag fietst de KBO Beek ook, vanaf 13.00 uur vanaf het tunneltje. Deze tochten staan onder leiding van Mieke en Gerrit Groothuijse.