De leden van Gemengd koor Allegria repeteren voor de laatste keer. Op de foto ontbreekt Hennie Francissen.
De leden van Gemengd koor Allegria repeteren voor de laatste keer. Op de foto ontbreekt Hennie Francissen. Foto: Jan Hubbers

Middelaars koor Allegria zingt voor de laatste keer

Algemeen

MIDDELAAR - Gemengd koor Allegria uit Middelaar heft zichzelf na precies vijftig jaar op. Tijdens de Mariamis die zondag 15 augustus om 19.00 uur bij het kapelletje aan de Eindweg in Middelaar wordt gehouden, zal het koor nog eenmaal zijn (Spaanse) naam waarmaken: opgewekt en levenslustig de mooiste liedjes zingen.

“Je kunt wel zeggen dat alle maatregelen rond het coronavirus de doorslag hebben gegeven bij het besluit om te stoppen”, leggen voorzitter Mientje Bindels en bestuurslid Regien Jaspers uit. “We hebben zo lang niet mogen repeteren en zingen in de kerk, dat een deel van de vijftien leden wilde stoppen. De andere leden wilden niet zonder hen verder en vonden het vijftigjarig bestaan in september een passende gelegenheid om er een punt achter te zetten.”

Gemakkelijk was dat besluit niet, zegt het tweetal, dat zelf rond de veertig jaar lid is. “We hebben zoveel jaren met z’n allen gezongen, lief en leed gedeeld en zoveel gelachen. Dat zet je niet zomaar aan de kant. Maar we hebben er wel vrede mee. En op 25 september gaan we nog een mooi afsluitend feest vieren.”

Een cantorgroepje van circa zes personen blijft zingen. Opmerkelijk detail: ook deze groep zal begeleid worden door organist Jan Hubbers. Hij is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij Allegria, dat in een halve eeuw redelijk wat dirigenten zag komen en gaan.

“We kijken terug op een heel mooie tijd met deze hechte groep mensen”, zeggen Mientje en Regien vol waardering.