Marieke Ruitenbeek en Boerenmaasjazz vermaken de terrasgasten bij de Thornsche Molen. (foto: Peter Hendriks)
Marieke Ruitenbeek en Boerenmaasjazz vermaken de terrasgasten bij de Thornsche Molen. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Vol terras bij Thornsche Molen

Algemeen

PERSINGEN – Het muzikale trio Marieke Ruitenbeek en Boerenmaasjazz heeft zondagmiddag 8 augustus voor een vol terras gezorgd bij de Thornsche Molen in Persingen. 

De jazzklanken waren over de Ooijpolder te horen. De echte jazzliefhebbers waren naar de Thornsche Molen gekomen om te genieten van de wereld van de jazz, zoals die vandaag de dag overal in de diverse jazz clubs gespeeld wordt. 

Thed Maas en Gerard De Boer gaven zondagmiddag de jazz traditie door aan de gasten die speciaal voor hen naar de Thornsche Molen waren gekomen. De Beekse zangeres Marieke Ruitenbeek was ook zondagmiddag het middelpunt van het bekende trio in de hele regio. Met vele nummers kreeg zij de handen op elkaar van de terrasgasten. Even na vier uur dreigde een fikse regenbui met de nodige windvlagen roet in het eten te gooien, de parasols dreigden de lucht in te worden geblazen. Het personeel van de Thornsche Molen wist dit echter te voorkomen. De gasten stoven naar binnen of vertrokken huiswaarts. Zowel Marieke als Maas en De Boer namen even pauze en gingen daarna gewoon door of er niets aan de hand was.