'Marktterrein moet groener

en Dorpsstraat veiliger'

GROESBEEK – Ruim zeshonderd mensen hebben hun mening gegeven over hoe het marktterrein er in de toekomst uit zal moeten zien. Als Scapino weg is en de Hema is al geruime tijd weg dan komt er op die plaats appartementen met daaronder wat winkeltjes. Voor de gemeente is dit een mooie gelegenheid om ook het marktterrein een face lift te geven.


Het merendeel van de mensen die zijn mening heeft gegeven zis voor een parkachtig marktterrein met zo min mogelijk geparkeerde auto’s. Het moet een plek gaan worden waar mensen elkaar ontmoeten. Maar er moet wel ruimte zijn voor een grote tent waar evenementen voor carnaval, bier- en wijnfeesten. Daarnaast moeten kermisattracties ook de ruimte hebben, is men van mening.


Ook waren de geënquêteerden van mening dat de veiligheid op de Dorpsstraat aangepakt moet gaan worden. De mensen vinden de Dorpsstraat te druk, te chaotisch en te onveilig. Zo rijden de auto’s er veel te hard terwijl de fietsers (vooral de wielrenners) totaal geen rekening houden met de voetgangers. Ook de voetgangers steken overal de Dorpsstraat over en lappen daarmee de zebrapaden aan hun laars.

De uitslag van de inspraak wordt in september aan de orde gesteld in de gemeenteraad en in december besluit de gemeenteraad hoe het marktterrein en de Dorpsstraat er in de toekomst uit zal moeten zien. De verwachting is dat de plannen voor het Marktterrein eind 2022 begin 2023 uitgevoerd worden als de appartementen en winkeltjes al ver gevorderd zijn.