Gerlacus van den Eisen, ingemetseld als hoeksteen in de abdijkerk van Berne-Heeswijk: een gedenksteen mogelijk gemaakt door gaven van boeren en tuinders.
Gerlacus van den Eisen, ingemetseld als hoeksteen in de abdijkerk van Berne-Heeswijk: een gedenksteen mogelijk gemaakt door gaven van boeren en tuinders. Foto:

Oogstdankviering met

bisschop Gerard de Korte

REGIO - 2021 is een bijzonder jaar voor de coöperatieve land- en tuinbouw in Noord-Brabant en in het Gelders Rivierengebied: het is dit jaar namelijk 125 jaar geleden dat pater Gerlacus van der Eisen de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond oprichtte. Daarom is de commissie Landbouw  en Samenleving  van de ZLTO afdeling Rijk van Nijmegen verheugd dat Mgr. Dr. Gerard de Korte, de bisschop van het bisdom 's-Hertogenbosch, bereid is om voor te gaan in een feestelijke eucharistieviering.


Deze  bijzondere ontmoetingsviering wordt gehouden op zondag 5 september om 11.00 uur op het terrein van Camiel Jansen, Bijsterhuizenstraat 15 in Nijmegen. (adres is per auto alleen te bereiken via Schoenaker = N847, de Verlengde Wilhelminalaan en de Elsenpas).

Aan  de viering werken verder mee: pastoraal werker Jack Steeghs -tevens geestelijk adviseur van de afdeling-, het koor Mazing Joy onder leiding van Ilja van Luijk, het Boerenbondsmuseum Gemert (tevens collectedoel) en het gilde uit Niftrik.

Tijdschema: 11.00 uur - Viering;12.00 uur - Vraaggesprek met  de bisschop; 12.30 uur - Soep, koffie/thee en belegde broodjes en een optreden van het gilde van Niftrik.

Vanwege de coronamaatregelen is het noodzakelijk om zich vooraf aan te melden. "Graag het totaal aantal personen dat bij uw huishouden hoort en naar de viering komt. Uiterlijk woensdag 1 september doorgeven  aan Truus Laurant: mhm.laurant.4@hetnet.nl of 024 6414514. U kunt bij haar tevens misintenties opgeven. Dit kan ook ter plaatse als u de viering bezoekt.