Een beetje anders... (foto: Ingrid Giesbers)
Een beetje anders... (foto: Ingrid Giesbers) Foto: Ingrid Giesbers

Alzheimercafé in de kerk:

een beetje anders...

GROESBEEK - In de historische kerk Groesbeek kan men van 15 tot en met 22 september schilderijen bewonderen van Herman van Hoogdalem. Hij schilderde portretten van mensen met dementie. Het Alzheimer Cafë Berg en Dal sluit hierop aan door het eerste café na corona in de kerk te laten plaatsvinden. een beetje anders dus dan men gewend is en uiteraard met in achtneming van de geldende RIVM-voorschriften in verband met corona.


Na een rustige start met koffie en gebak vertelt de gespreksleider iets over de schilderijen die rondom in de kerk hangen. Daarna gaat ze in gesprek met schilder Ingrid Giesbers. Hoe kun je samen met iemand ie dementie heeft, schilderen? Wat zijn de geschikte onderwerpen en hoe pak je dat aan? Men krijgt een schetsblok en kleurpotlood zodat men die avond voorzichtig aan de slag kan. Samen tekenen of schilderen... het is eens iets anders dan samen naar de dokter of de supermarkt.

De expositie is in de Historische kerk, Kerkstraat 18 Groesbeek. Inloop vanaf 19.00 uur, start programma 19.30, slot 21.00 uur. Maximaal bezoekers is vijftig. Aanmelding uiterlijk 8 september, via mail met naam, telefoonnummer en met hoeveel personen men komt. Mensen met dementie en/of mantelzorgers hebben voorrang. (g.poorterman@alzheimervrijwilligers.nl of 06 44900806)