Marian Toonen in haar atelier. (foto: Joop Verstraaten)
Marian Toonen in haar atelier. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Marian Toonen raakte er in Italië op verliefd

Werken met glasfusing

en polymeerklei

GROESBEEK – Een vakantie in Italië. Daar is het allemaal begonnen met de hobby die totaal uit de hand gelopen is van Marian Toonen. “Ik liep daar langs een winkeltje en zag er een sieraad staan van glasfusing. Ik liep door en even later ging ik weer terug en heb het sieraad gekocht", aldus de 65-jarige Marian Toonen. 


“Ik was gelijk verkocht en ben me daarna gaan verdiepen in glasfusing en polymeerklei." De hobby is zo snel gegaan dat Marian inmiddels diverse glasovens en magnetrons heeft aangeschaft alsmede diverse soorten speciaal glas en klei. De eerste resultaten waren verbluffend, zowel de sieraden van glasfusing als van polymeerklei, zoals ringen, broches, hangers, oorbellen alsmede prachtige hebbedingetjes. 

Inmiddels heeft Marian de kelder van haar woning helemaal ingericht als atelier en een groot gedeelte om workshops te houden. Marian verwacht dat na de eerste workshops er meer mensen zullen zijn, die er de smaak van Glasfusing en Polymeerklei te pakken krijgen .

De workshops worden gehouden van 10.00 tot 14.30 uur of van 14.00 tot 18.30 uur met minimaal vier personen en voorlopig met maximaal zes personen (in overleg kan het met meer personen). Daarnaast zijn er mogelijkheden om een workshop te combineren met een lunch of borrel/hapje bij de overburen van restaurant Eten & Drinken. 

Op de website www.M-apART.nl staan heel veel mooie producten en alle info over de workshops vermeld. Er zijn al mensen die zich hebben opgegeven voor de eerste workshop op 9 november. Op 12 september staat Marian tijdens het Wijnoogstfeest op de markt bij het Nederlands wijncentrum aan de Breedeweg.