Voorlichting over dementie

GROESBEEK – Op woensdagavond 22 september en woensdag 29 september wordt er tegen de achtergrond van de expositie Gezichten van Dementie, voorlichtingsavonden gehouden over dementie. 


Wat is dementie eigenlijk? Of is het vergeetachtigheid? Welke vormen zijn er naast Alzheimer? Hoe verloopt de ziekte en wat zie je aan iemand die dementie heeft? En hoe kun je communiceren met je naaste met dementie. Hierover vertelt ouderenpsycholoog John Ekkering, aan wie men ook vragen kan stellen. 

De gratis avond op woensdag 22 september is van 19.30 tot 21.00 uur; de inloop is vanaf 19.00 uur in de Historische kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek.
Op woensdagmiddag 29 september wordt er eveneens een voorlichtingsbijeenkomst gehouden in de Historische kerk in Groesbeek van 14.00 tot 15.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur). Deze voorlichting wordt in de middag gehouden voor mensen, die liever niet ‘s avonds de deur uit gaan. De voorlichting op deze middag wordt gegeven door Annemiek Bielderman van het Radboud UMC.