Wethouder Irma van de Scheur overhandigt het duurzaamheidscertificaat. (foto: Peter Hendriks)
Wethouder Irma van de Scheur overhandigt het duurzaamheidscertificaat. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Bloemisterij Semper Florens in Beek ontvangt duurzaamheidscertificaat

BEEK – Bloemisterij Semper Florens aan de Rijksstraatweg 219 in Beek heeft maandagmiddag uit handen van wethouder Irma van de Scheur een duurzaamheidscertificaat in ontvangst mogen nemen. 


Mirjam en Patries hebben dit certificaat (in de categorie zilver) verdiend omdat ze volgens de Barometer Duurzame Bloemist duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De bloemen in de winkel dragen een keurmerk waaruit blijkt dat met de teelt rekening is gehouden met het milieu, zoals het beperken van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, maar ook met de mensen voor wat betreft goede arbeidsomstandigheden alsmede een fatsoenlijk loon voor hen die in kwekerijen werken. 

Om in aanmerking te komen voor een certificaat wordt er ook gekeken naar het energieverbruik en wat men doet aan afvalscheiding. Ook de branche heeft steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals de fairtrade bloemenvoedsel. 

Mirjam en Patries mogen oprecht trots zijn met het certificaat, als tweede in de gemeente Berg en Dal. "Jullie hebben nu zilver en jullie hoeven maar een klein stapje te maken om goud binnen te halen. Semper Florens betekent ‘steeds bloeiend ’en met dit certificaat wordt onderstreept dat deze winkel na honderd jaar nog steeds een bloeiend bedrijf is", zo besloot wethouder Van de Scheur haar toespraak.