Hardloopevenement

NEDERASSELT - Op zondag 26 september wordt in de prachtige uiterwaarden van Nederasselt het hardloopevenement ‘Uiterwaarden Run Nederasselt’ gehouden. De deelnemers lopen over de Maasdijk, door de natuur in de uiterwaarden, langs de Sluis en onder de John S. Thompsonbrug door.


Er kan ingeschreven worden voor drie afstanden te weten 1, 5 of 10 kilometer. De starttijden voor deze afstanden zijn respectievelijk 10, 11 en 12:30 uur. De start en finish is voor het dorpshuis van Nederasselt, Kerklaantje 17 in Nederasselt. In het dorpshuis zijn toiletten, is gelegenheid tot omkleden, kan men zijn spullen achterlaten en eventueel een hapje of drankje kopen. Het dorpshuis is op 26 september vanaf 9:00 uur geopend.

Iedereen die zin heeft mag meedoen. Bij de afstanden van 5 en 10 kilometer is onderweg een drankpost ingericht. Vrouw, man, gevorderd, beginner, getraind, ongetraind, jong, oud; iedereen die zin heeft is welkom. Het gaat vooral om het sportief bezig zijn en meedoen, niet om de snelste tijd weg te zetten. "Zin in een leuke, gezellige, gezonde en sportieve bezigheid in de natuur? Geef je dan nu via www.nederasseltgezond.nl."


De kosten voor deelname bedragen afhankelijk van de afstand 3, 5 of 8 euro. Iedere deelnemer aan de Run ontvangt bij de finish een mooie medaille. "Mocht de Uiterwaarden Run vanwege corona toch alsnog niet door kunnen gaan, dan zorgen wij ervoor dat je jouw inschrijfgeld terug krijgt."