Kunst in Zicht

PERSINGEN - Op zaterdag 11 en zondag 12 september is er in Zicht aan de Persingensestraat 4 in Persingen van 11.00 tot 17.00 uur een expositie van Doro Krol, Marianne de Bil en Jeanet Jaaltink


Je kunt op deze prachtige plek in de Ooijpolder genieten van de kunstwerken, het mooie uitzicht en een drankje en hapje op de veranda van Zicht. Deze expositie maakt onderdeel uit van de 3-oever kunst- en cultuurroute.


Doro Krol 

De Nijmeegse kunstenaar Doro Krol laat zich inspireren door landschappen. Ze kijkt en zoekt naar composities die ze, met oog voor detail en interesse voor schoonheid, perfect weet te vatten in mooie schilderijen. De rol van het licht is daarbij essentieel. Doro's werken zijn herkenbaar aan hun rijke vormen en kleuren, de eenvoud en verstilling; een ontroerende combinatie die tot de verbeelding spreekt. Ze is in een indrukwekkende fase van haar ontwikkeling. Van traditionele landschappen naar een expressionistische stijl; vrolijk, kleurrijk en optimistisch. (www.dorokrol.nl)


Marianne de Bil

Onder de titel ‘Familiestukken’ vangt Marianne in grote zwart-wit schilderijen en kleine kijkdozen fragmenten van haar familie. In haar werk zoekt ze naar manieren om overleden dierbare familieleden te herdenken en ermee in contact te blijven. De fragmenten leggen de nadruk op lichaamstaal. Tijdens deze expositie danst haar dochter Ari (studente dans-academie) tussen haar werken om dit te bekrachtigen. (www.mariannedebil.nl)


Jeanet Jaaltink

Naast de linosnedes met voornamelijk inspiratie uit de dierenwereld heeft Jeanet Jaaltink nieuw werk waarbij ze op zoek gaat naar weerspiegelingen uit haar verleden. Ze stapt met een onbevangen blik in een wereld vol herinneringen. Haar werk (gemende technieken) levert raadselachtige, speelse, vertederende en melancholische beelden op waarbij fantasie en realiteit in elkaar overvloeien. (www.zicht-persingen.nl)

Voor meer informatie kun je mij bellen of mailen Doro Krol 06 18903887.