Spandoek voor de Uiterwaarden Run met op de achtergrond Nederasselt. (foto: Wim van der Louw)
Spandoek voor de Uiterwaarden Run met op de achtergrond Nederasselt. (foto: Wim van der Louw) Foto: Wim van der Louw

'Uiterwaarden Run Nederasselt'

NEDERASSELT - Op zondag 26 september houden we weer in de prachtige uiterwaarden van ons dorp een hardloopevenement genaamd ‘Uiterwaarden Run Nederasselt’.


Men loopt onder andere over de Maasdijk, door de natuur in de uiterwaarden en langs de Sluis. Er kan ingeschreven worden voor drieafstanden: 1, 5 of 10 kilometer. De starttijden voor deze afstanden zijn respectievelijk 10, 11 en 12:30 uur.
De start en finish is voor het Dorpshuis van Nederasselt, Kerklaantje 17 in Nederasselt. "In het dorpshuis zijn toiletten, is gelegenheid tot omkleden, kunt u uw spullen achterlaten en kunt u eventueel een hapje of drankje kopen. Het dorpshuis is op 26 september vanaf 9:00 uur geopend."

Iedereen die zin heeft mag meedoen. Bij de afstanden van 5 en 10 kilometer is onderweg een drank post ingericht. Vrouw, man, gevorderd, beginner, getraind, ongetraind, jong, oud iedereen die zin heeft is welkom. Het gaat vooral om het sportief bezig zijn en meedoen, niet om de snelste tijd weg te zetten.

"Zin in een leuke, gezellige, gezonde en sportieve bezigheid in de natuur ? Geef je dan nu op via het inschrijfformulier op www.nederasseltgezond.nl
De kosten voor deelname bedragen afhankelijk van de afstand 3, 5 of 8 euro."

Iedere deelnemer aan de Run ontvangt bij de finish een mooie medaille. Mocht de Uiterwaarden Run vanwege corona toch alsnog niet door kunnen gaan dan wordt ervoor gezorgd dat men het inschrijfgeld terugkrijgt.