Filmcafé Overasselt weer van start

OVERASSELT - Na bijna een jaar gaat Filmcafé Overasselt weer van start. Begonnen wordt met een komische film: De beentjes van Sint-Hildegard met ondermeer Herman Finkers en Johanna ter Steege, op zaterdag 18 september om 20.00 uur.


Hoewel misschien velen de film al gezien kunnen hebben, is een herhaling in het Verenigingsgebouw van Overasselt zeker de moeite waard.

Het verhaal: Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overdaad aan zorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoelang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

"Enkele veranderingen bij het filmcafé: de starttijd is voortaan om 20.00 uur. In verband met een prijsverhoging van bijna honderd procent van de licenties voor de films, zien we ons genoodzaakt om ook de entreeprijs te verhogen. Entree is 8,50 euro. Voor leden van de KBO wordt dit 7,50 euro.

Verder kunnen de kaartjes alleen online via www.filmcafeoverasselt.nl besteld en betaald worden. Dat kan tot twee uur voor aanvang van de film. Uiteraard houden we ons aan de geldende coronamaatregelen."