Wout Waanders. (foto: Gaby Jongenelen)
Wout Waanders. (foto: Gaby Jongenelen) Foto: Gaby Jongenelen

Spraakwater: woordkunstenaars

in Bibliotheek Malden

MALDEN - Razendknappe dichtregels gesproken in een vloeiend ritme: dat is spoken word. Op dinsdagavond 21 september houdt de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met de dorpsdichter van de gemeente Heumen Thijs Kersten, een avond vol met spoken word: Spraakwater. 


In Bibliotheek Malden treden onder meer Elfie Tromp, Wout Waanders en Thijs zelf op. Cees de Beer, nachtburgemeester van Nijmegen en zelf woordkunstenaar, praat de avond aan elkaar.  

Thijs Kersten is pas 19 jaar, en sinds begin 2021 de dorpsdichter van Heumen. De student Klassieke talen noemt zichzelf een “dichter van het spoken word”. Hij maakt gedichten met een sterk muzikaal ritme. Samen met de Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert hij in Bibliotheek Malden een avond vol woordkunst.


Liefdesverdriet 

en pretparkpoëzie

Naast Thijs treden twee bekende dichters uit de Nederlandse poëziewereld op: Elfie Tromp en Wout Waanders. Van Elfie Tromp verscheen in 2018 haar poëziedebuut ‘Victorieverdriet’, over het verlies van een grote liefde. Wout Waanders was van 2019 tot 2021 stadsdichter van Nijmegen. In 2021 won hij met zijn poëziebundel ‘Parkplan’ de prestigieuze C. Buddingh’-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut van 2020. In ‘Parkplan’ verwerkte Waanders zijn fascinatie voor pretparken. 


Kaartverkoop

Het programma begint om 19.00 en duurt tot 22.00 uur. Kaarten kosten vijf euro voor bibliotheekleden en studenten, en 7,50 euro voor overige bezoekers. Ze zijn verkrijgbaar vwww.obgz.nl/agenda of in de bibliotheek zelf.