Willy Rutten in zijn tuin. (foto: Joop Verstraaten)
Willy Rutten in zijn tuin. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Willy Rutten halve eeuw

bij Kraft Heinz Company

GROESBEEK – De 66-jarige Willy Rutten uit Groesbeek is liefst vijftig jaar in dienst van Kraft Heinz Company – voorheen Honig – in Nijmegen. 


Na het voortgezet onderwijs hoorde Willy van zijn neef Wim Zwitserloot dat ze bij de Koninklijke Scholte Honig personeelsleden zochten. Bij het aanbrengen van een nieuw personeelslid kreeg de aangever 50 gulden. Na het sollicitatiegesprek kon Willy op 16-jarige leeftijd gelijk aan de slag. Hij heeft vier jaar bedrijfsopleiding gedaan: één dag en twee avonden leren en de rest werken als leerling onderhoudsmonteur. 

Op 20-jarige leeftijd toen Willy de opleiding erop had zitten moest hij 16 maanden in dienst, hij heeft gediend in Utrecht en Grave. Na dienst kon hij weer gelijk aan de slag ditmaal als monteur technische dienst waar storingen in machines en ketels de hoofdmoot vormden. Later werd Willy voorman en had tien monteurs onder zich staan en werd twee jaar later chef. Vervolgens is Willy tot aan zijn pensioen tien jaar hoofd technische dienst geweest bij het ontwikkelingscentrum van Kraft Heinz Company, toen de fabriek van Honig sloot. Nu werkt hij nog twee dagen vrijwillig, omdat hij zo verknocht is aan zijn werk. "Ze hadden me graag nog drie dagen gehad, maar dan had ik thuis een functioneringsgesprek gehad", lacht Willy. 

Willy gaat nu met zijn Gerda genieten van de zes kleinkinderen, muziek maken bij Jubilate Deo (al 41 jaar lid), fietsen en wandelen. Willy heeft al dertig jaar de Vierdaagse gelopen en Gerda dertien maal. Op zondag 19 september gaat Willy met oud-collega’s, collega’s en familie eten bij De Meesterproef op het voormalig Honigterrein.