Zevenheuvelenweg van Groesbeek naar Berg en Dal. (foto: Joop Verstraaten)
Zevenheuvelenweg van Groesbeek naar Berg en Dal. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Zevenheuvelenweg op de schop

GROESBEEK – De Zevenheuvelenweg N841 tussen Groesbeek en Berg en Dal wordt flink onder handen genomen. In 2022 staat bij de Provincie Gelderland groot onderhoud gepland. Samen met Provincie, gemeente Berg en Dal en politie worden tegelijker tijd ook de knelpunten van de Zevenheuvelenweg opgepakt. 


Inmiddels weet de gemeente welke maatregelen ze kan uitvoeren en is al bezig met de voorbereidingen. De gemeente laat een presentatiefilm zien wat ze gaat doen. Ook is er de mogelijkheid om daarover vragen te stellen, die worden beantwoord tijdens een digitale bijeenkomst of per mail.


Onderhoudswerkzaamheden asfalt
Op het gedeelte tussen Berg en Dal en Derdebaan wordt het asfalt vervangen. Het asfalt tussen de Derdebaan en Groesbeek is nog van dien aard dat het niet vervangen hoeft te worden.


Aanvullende werkzaamheden
Er worden maatregelen genomen om wateroverlast op en naast de weg te verminderen bij hevige regenval. Er worden duikers en wadi’s aangelegd.
Bij de Canadese Ere begraafplaats worden de zijwegen beter zichtbaar gemaakt en bij de haltes bij de begraafplaats wordt een halteperron gerealiseerd (een verharding met tegels).
Het oprijzicht van de Derdebaan naar de Zevenheuvelenweg wordt verbeterd, daarvoor worden vier bomen weggehaald.
Op enkele plaatsen zal de bebording langs de Zevenheuvelenweg worden aangepast.
Het kruispunt met de Meerwijkselaan wordt overzichtelijker gemaakt.

De digitale bijeenkomst is donderdag 7 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Ook kan men digitaal vragen stellen.