Beweegpaal. (foto: Marian Schijf)
Beweegpaal. (foto: Marian Schijf) Foto: Marian Schijf

Opening Ontmoetroute Mook

MOOK - Op donderdag 16 september wordt de ontmoetroute van Mook officieel geopend door de wethouder van de gemeente Mook en Middelaar de heer P. Baneke.


Iedereen wordt uitgenodigd om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn. De ontmoetroute is het resultaat van ons project waar wij samen een route voor ouderen hebben ontwikkeld in de drie kerkdorpen van onze gemeente. "Mede door subsidie van ZonMw zijn wij er in geslaagd  om ouderen (ouder dan 75) te verleiden om wekelijks een ommetje te maken en ook om gezamenlijk onder het genot van een kopje koffie/thee gedachten uit te wisselen en een aanzet tot positieve gezondheid te ontwikkelen."

In iedere kern van de gemeente Mook en Middelaar zijn nu op iedere route 15 beweegpaaltjes geplaatst. Ieder paaltje heeft een beweegbare, draaibare kop waarop afbeeldingen van oefeningen voor kracht lenigheid en beweeglijkheid. "Speciaal voor alle senioren maar we zien nu ook vaak kinderen en jongeren de oefeningen doen!"


Programma

15.00 - 16.00 uur kennismaking met de route.

Tevens worden aan de Maaskade en het grasveld demonstraties gegeven van zoveel mogelijk van onze sporten en bijvoorbeeld dynamic football, dynamic tennis, Qi Gong, bootcamp en korfbal.

16.00 uur officiƫle opening van de route door wethouder P. Baneke.

Daarna is er gelegenheid voor een hapje en een drankje en kan eenieder zelf de route verkennen. Locatie: Maaskade Mook (achter de kerk).