Informatieavond stoppen met roken

MALDEN - Gezondheidscentra Samen Gezond organiseert samen met SineFuma een informatiebijeenkomst over de voor- en nadelen van het stoppen met roken, en de verschillende ondersteuningsmogelijkheden vanuit de huisartsenpraktijk en SineFuma.


De bijeenkomst is op donderdag 30 september van 19.00-20.00 uur in Gezondheidscentrum De Kroonsteen 1, Kloosterhof 1 in Malden. De informatiebijeenkomst is gratis en aanmelden is niet nodig.

"We hanteren de RIVM richtlijnen zoals 1,5 m en we zullen ter plaatse uw contactgegevens vragen. Kom niet als u klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus."

Het blijft belangrijk om zo fit mogelijk te zijn. Stoppen met roken verbetert vrijwel onmiddellijk het functioneren van de longen en van hart en vaten. Stoppen met roken verkleint de kans op bronchitis en longontsteking. Hierdoor heeft het lichaam een grotere kans om adequaat op infecties te reageren, en wordt het risico op complicaties verkleind.

Stoppen met roken is voor de meeste rokers ook moeilijk. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met begeleiding stoppen, meer kans van slagen hebben om het niet-roken ook vol te houden.

Op woensdag 14 oktober start in Malden de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’. "Ook hierover wordt u geïnformeerd tijdens de informatiebijeenkomst. De training is met fysieke bijeenkomsten. Indien u dat wenst is deelname aan een online training ook mogelijk. Aanmelden voor de training kan via www.rookvrijookjij.nl of neem contact op met uw huisartsenpraktijk."