Gezellige drukte bij de wijngaard. (foto: Joop Verstraaten)
Gezellige drukte bij de wijngaard. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Sfeervol oogstfeest

bij Wijnbouwcentrum Groesbeek

GROESBEEK – Bij het Wijnbouwcentrum aan de Breedeweg in Groesbeek is zondagmiddag het Oogstfeest begonnen en het trok veel bezoekers  uit Groesbeek en omgeving. 


Het was in en rondom het Wijnbouwcentrum gezellig ingericht. zodat het eigenlijk een feest voor het hele gezin is geworden, waarbij rekening werd gehouden met de coronamaatregelen. De bezoekers konden langs de kraampjes lopen die naast de wijngaard waren opgesteld. waar sociaal culturele adviezen werden gegeven. Ook Brouwerij D’n Drul prees haar beste biertjes aan evenals Het Theezaakje en Trash ‘ure Taarten en niet vergeten de artikelen van Geitenboerderij Van de Ketelstraat. 

Marian Toonen stond voor de eerste maal met haar glaskunstwerken op de bescheiden, gezellige markt. In de kelder van het Wijnbouwcentrum stond de wijnkenner bij uitstek Adam Dijkstra appelcider te persen, waarmee de bezoekers hem een handje konden helpen en daarna een beker pure appelsap konden nuttigen. Volgens Adam valt de wijnoogst dit jaar wat tegen. De regen heeft wat roet in het eten gegooid, maar in ieder geval zijn de druiven van goede kwaliteit en daar gaat het eigenlijk om, aldus Adam. 

Ook aan de kinderen was gedacht, voor hen stond er een springkussen naast de wijngaard en was er een speurtocht uitgezet. Om het uur waren er rondleidingen in de wijngaard alsmede een wijntreintour door de wijngaard. Al met al: de tweede editie van het oogstfeest is een groot succes geworden.

In de kelder werd appelcider gemaakt. (foto: Joop Verstraaten)