Genieten op de wijngaard maar zonder livemuziek. (foto: Joop Verstraaten)
Genieten op de wijngaard maar zonder livemuziek. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Streep door livemuziek in wijngaard

GROESBEEK – Geheel onverwacht heeft de gemeente Berg en Dal een streep gezet door het optreden van twee bands op het terras van wijnbouwcentrum en wijngaard De Plack. 


Les Copains zou op zondag 19 september Franse chansons ten gehore brengen op het terras van het wijnbouwcentrum en op zaterdag 25 september zouden ‘Mannen in de War ‘voor de nodige stemming zorgen bij wijngaard De Plack. Zowel het wijnbouwcentrum als de wijngaard snappen niets van het gemeentelijk besluit. Het wijnbouwcentrum had een zomerserie van vier concertjes gepland waarvan er drie afgewerkt zijn, maar door het vierde concert zet de gemeente nu een streep, 


Onbegrijpelijk. laten ze weten, omdat er niets maar dan ook niets veranderd is. Voor eerdere concertjes is zowel bij het wijnbouwcentrum als wijngaard De Plack wel vergunning verleend. Volgens John en Virginie Grutters zouden normaliter op zaterdag 25 en zondag 26 september de Groesbeekse wijnfeesten worden gehouden, maar nu die niet doorgaan hebben de wijnboeren een culinaire wijnroute georganiseerd. Bij iedere wijngaard kan men genieten van hun wijn met een culinaire hap. Dat kan nu wel doorgaan maar zonder live muziek. 'Hoe leg je dat uit aan de bezoekers. De gemeente heeft toerisme hoog in het vaandel, zegt men, maar dit slaat nergens op", aldus het wijnbouwcentrum Groesbeek, "terwijl het elders wel kan. Bij ons eerdere concertjes bleef iedereen zitten en daarom snappen wij er niets van", besluiten John en Virginie Grutters.