André Brouwer heeft weer een bestelbusje vol. (foto: Joop Verstraaten)
André Brouwer heeft weer een bestelbusje vol. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Groesbeek omarmt Afghaanse vluchtelingen

GROESBEEK – Enkele weken geleden werd André Brouwer van Kringloop Groesbeek gebeld door het Rode Kruis, dat ze er erg verlegen zaten om kleding voor de Afghaanse vluchtelingen, die binnenkort aan zouden komen in Heumensoord. 


André bedacht zich geen moment en stelde de kleding die Kringloop Groesbeek had, ter beschikking. Tegelijkertijd plaatse André een bericht op sociale media om spullen in te zamelen voor de Afghaanse vluchtelingen en vooral voor de kinderen die er bij zijn. Na de oproep werd Kringloop Groesbeek overstelpt met spullen voor de kinderen. Inmiddels heeft het Rode Kruis al vier bestelwagens met spullen opgehaald en momenteel staat er alweer een wagen klaar. 

De animo om de Afghaanse kinderen te helpen is bijzonder groot, aldus André, maar momenteel zijn er kinderstoelen, bedjes en kinderkleding voldoende heeft het Rode Kruis aan André laten weten. Momenteel zit men erg verlegen om kinderwagens, buggy’s en speelgoed voor de kinderen die bij de Kringloop Groesbeek aan de Industrieweg in Groesbeek ingeleverd kunnen worden. 

André had niet verwacht dat er zoveel mensen - niet alleen uit Groesbeek, ook uit de hele regio – het lot van deze vluchtelingen hebben aangetrokken. Daar zijn ongetwijfeld de tv-beelden debet aan geweest. En zeer zeker ook de actie van André Brouwer van Kringloop Groesbeek.