Team Informele Zorg Kalorama: Sandra, Monique, Bonny, Cily en Karin. (foto: Kalorama)
Team Informele Zorg Kalorama: Sandra, Monique, Bonny, Cily en Karin. (foto: Kalorama) Foto: Kalorama

Vrijwilligers Kalorama in spotlights

BEEK - 2021 is het jaar van de vrijwilliger. Een mooie aanleiding om vrijwilligers extra aandacht te geven, want zij voegen echt iets toe aan de zorg en zijn onmisbaar. Kalorama heeft een team Informele Zorg dat zich dagelijks bezig houdt met het coördineren van de 400 vrijwilligers die bij Kalorama actief zijn. 


Coördinator Informele Zorg Bonny vertelt: “Bij Kalorama zorgen we samen:  zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers. De zorgprofessionals richten zich op het begeleiden van onze bewoners. Zij worden daarbij ondersteund door collega’s uit andere vakgebieden én door vrijwilligers. Bovendien ontlasten vrijwilligers de mantelzorgers als dat nodig is. Reden genoeg om tijdens dit jaar van de vrijwilliger de vrijwilligers in de spotlights te zetten. Dat doet Kalorama met een verhalenserie op social media.”


"Vrijwilligerswerk bij Kalorama iets voor jou? Er zijn bij Kalorama enorm veel verschillende taken die door vrijwilligers gedaan worden. Van zorgen, waken, koken, tuinieren tot vervoeren. Wat tijdsbesteding betreft zijn er geen vuistregels. Dat kan van twee keer per week tot één keer per maand zijn. Bij Kalorama zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom! 

Heb je interesse en wil je verkennen op welke manier je bij ons iets kunt betekenen met jouw kwaliteiten? Bel of mail naar Cily telefoon: 06-13816789 en E-mail: informelezorg@kalorama.nl. Of kijk eens op: www.werkenbijkalorama.nl/vrijwilligers. Het team Informele Zorg van Kalorama nodigt je graag uit voor een oriënterend gesprek!"