Altaar van de kapel Onder De Bogen  op Dekkerswald terrein. (foto:Willy Hopman)
Altaar van de kapel Onder De Bogen op Dekkerswald terrein. (foto:Willy Hopman) Foto:Willy Hopman

Kapel Onder de bogen zoekt

vrijwilligers voor zondagvieringen

GROESBEEK - Twee keer in de maand, doorgaans op de tweede en de laatste zondag, realiseert een grote vrijwilligersgroep, in samenwerking met het team welzijn, van Eikenhorst en Plataan een zondagviering in Kapel onder de Bogen op het terrein van Dekkerswald. 


Het altaar wordt klaar gezet voor de dienst in een warm welkom met bloemen. De koster is bezig met de laatste voorbereidingen en steekt de kaarsen aan. De klokken worden geluid. De voorganger spreekt de orde van dienst door met de acoliet. De organiste en de zangers oefenen nog een paar lastige stukjes in de liederen die gezongen worden. Het water voor de koffie na afloop gaat alvast in het koffiezetapparaat. Bewoners van de locaties Eikenhorst en Plataan, die niet zelfstandig kunnen komen (onder andere bewoners in rolstoel), worden opgehaald. Kortom, er zijn vele handen aan het werk om alles in goede orde te laten verlopen.


Vele handen maken licht werk. We doen een oproep aan mensen die zich betrokken voelen bij ouderen, die niet meer zelfstandig wonen. Misschien kent u wel iemand die in één van de locaties op Dekkerswald woont. We zijn met name op zoek naar vrijwilligers, die bewoners willen ophalen en weer terug willen brengen naar hun appartement. Ook een nieuwe koster is van harte welkom. Misschien wil iemand af en toe een bloemstuk maken voor op of bij het altaar. En ook degene die zich geroepen voelt communie mee rond te brengen wordt uitgenodigd zich te melden. Kom gerust op een zondag een kijkje nemen tijdens de viering: 26 september of 10 oktober, aanvang 10.30 uur.


Kunt u niet op zondag of wilt u liever andere activiteiten doen met de bewoners van Eikenhorst en Plataan op Dekkerswald? Ook dat kan. Er zijn op allerlei plekken vrijwilligers nodig om leuke dingen te kunnen doen.

Voor nadere informatie: Pieter Theo Zuurbier, 06 11300170, ptzuurbier@hotmail.com. Opgave: team welzijn Eikenhorst en Plataan, Maria Wouters, 06 20406512, m.wouters@zzgzorggroep.nl. Ook jongeren kunnen zich melden.