Na ongeval tussen Wanroij en Haps

Verslagenheid bij De Blauwe Walm

GROESBEEK – De verslagenheid bij de Groesbeekse bromfietsclub De Blauwe Walm is groot nadat zondag een van haar leden op 51-jarige leeftijd zondag tijdens een jaarlijkse rit ernstig gewond is geraakt. 


De leden van De Blauwe Walm waren zondagmorgen vertrokken vanuit Groesbeek in vijf groepen van zeven bromfietsers uit de oude tijd. Tussen Wanroij en Haps is het slachtoffer vermoedelijk van de weg geraakt en toen hij het wilde corrigeren is hij vermoedelijk – omdat het asfalt hoger ligt dan de berm – frontaal tegen een boom gereden. Zijn zoon die voor het slachtoffer reed hoorde een harde klap en trof even laten zijn vader zwaar gewond aan. 


Het slachtoffer is zwaar gewond per ambulance overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis waar werd geconstateerd dat hij bijna alles gebroken had en bij de aanrijding een dwarslaesie had opgelopen .
De verslagenheid bij De Blauwe Walm is groot; normaal wordt er na de jaarlijkse rit een feestavond gehouden. "Maar door dit ongeval hebben we elkaar opgevangen en zijn zonder te feesten naar huis gegaan", aldus voorzitter Ton Nillessen van De Blauwe Walm.